Hidegbetörés a hétvégén

hidegbetörés hétvégénIgen erős hidegfront éri el hazánkat szombat kora délután. A hőmérséklet a jelenlegi előrejelzések szerint akár 15 C fokkal is csökkenhet. Keleten, szombaton még marad a kora nyári időjárás.

Európa nyugati partjainál alakult ki az a ciklon, amely a hétvégi erős lehűlést meghozza a Kárpát-medencébe. A ciklon hidegfrontja a szombat kora délutáni órákban érkezik hazánk területére, viharos ÉNy-i széllel. A hőmérséklet markánsan visszaesik a pénteki 27-30 C fokos csúcshőmérsékletek után , szombat délután a nyugati határszélen már 20 C fok alá csöken a hőmérséklet. A hidegfront, csak az esti órákra éri el az ország keleti tájait, ezért ott, szombaton még többfelé elérheti a hőmérséklet a 30 C fokot.

A frontot csapadékzóna is kíséri, amely jelenlegi előrejelzések szerint a szombati napon az ÉNy-i országrészben adja a legtöbb csapadékot, vasárnap pedig a déli országrész számíthat elsősorban esőre. A hidegfront betörését a szombati napon akár zivatarok is kísérhetik.

A fronttal együtt viharos széllel érkezik majd a hideg levegő, a széllökések akár a 70-90 km/órás sebességet is elérhetik majd.

A vasárnapi nap zömében borús, hideg időre készülhetünk, lesz olyan országrész ahol 10 C fok körül alakul majd a hőmérséklet, de az ország legmelegebb pontján sem számíthatunk 15 C fok feletti hőmérsékletre.

Hétfőn aztán már előbukkanhat a nap is, de még hűvös lesz az idő, és csapadék is előfordulhat.

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.