Hétvégére romlik el az időjárás!

esőfelhő

Pénteken erős hidegfront érkezik, esős, borús időjárás vár ránk a hétvégén.

Ma és pénteken napközben még sok napsütésben lesz részünk és kellemes tavaszi időjárás vár ránk. Péntek délutántól azonban már elkezd megnövekedni a felhőzet. A nappali csúcshőmérséklet 11-16 C fok közt alakul majd, és még pénteken is számítani lehet fagyra.

Érkezik a hidegfront!

Pénteken aztán az éjszakai órákban megérkezik a markáns hidegfront és estétől egyre többfelé kell majd csapadékra számítani. A szél az eddigi déli irányból északnyugatira fordul, élénk, sőt erős széllökésekre is számítani lehet majd.

Szombaton még a reggeli órákban többfelé kell esőre, záporesőre számítani, majd eláll a csapadék és szakadozottabbá válik a felhőzet. Napközben csak 7-12 C fok körül alakul majd a hőmérséklet, de a borult idő és az erős, néha viharos széllökések miatt hidegebbnek érezzük majd a külső hőmérsékletet.

Az átmeneti csapadékszünet után aztán szombat délutántól egy újabb csapadékmező éri el hazánkat és ismét egyre többfelé ered el az eső. Ismét országos eső várható, ez alól csak az északkeleti megyék képeznek majd kivételt.

Vasárnap folytatódik a túlnyomórészt borult, csapadékos időjárás. Főként a nyugati országrészben várható ismétlődő eső, zápor, keleten kisebb az esély az esőre, és itt a felhőzet is szakadozottabb lesz.

A nappali csúcshőmérséklet 9-14 C fok körül alakul majd. Látszólag nem lesz hideg, de a borult időjárás mellett országszerte erős, sőt a nyugati területeken viharos szél társul.

Változékony idő a jövő héten is!

Hétfőn aztán délnyugat felől már elkezd csökkeni, szakadozni a felhőzet és inkább csak a keleti országrészben kell még záporra számítani. A szél továbbra is erős marad, de a hőmérséklet ennek ellenére kellemes 13-18 C fok körül alakul majd..

A folytatásban marad a kellemes, de változékony tavaszi időjárás.

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.