Hétvége? Újabb záporok és zivatarok

Keleten éppen süt a nap, de ne örüljünk túl korán, újabb esők jönnek. az elkövetkező öt napban újabb 15-30 mm csapadék hullhat.

Bár most az ország keleti felében még süt a nap, délutántól ismét egyre többfelé kell majd, esőre, záporra számítani, sőt a keleti országrészben zivatar is előfordulhat. A tegnapinál kevesebb helyen lesz eső, a nagyobb mennyiségre most a Dunántúlon számíthatunk. Nyugaton 14, keleten 20 C fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Szombaton is marad az alapvetően borús égbolt, de hosszabb időszakokra a nap is kisüthet. Elsősorban délután kell ismét záporokra, zivatarokra számítani. 17-22 C fok körül alakulnak majd a csúcshőmérsékletek. Jelentős csapadék csak lokálisan lehet.

Vasárnap is marad a változékony időjárás, de talán nagyobb eséllyel alakulnak majd ki zivatar. Továbbra is többfelé kell záporesőre is számítani. Marad a 20 C fok körüli csúcshőmérséklet, de országos csapadék ezen a napon sem valószínű.

Hétfőn aztán ha eddig nem lett volna elég, újabb jelentős csapadék érkezhet, és kedden még keleten folytatódhat a csapadékos időszak.

Szerdától talán némileg csökken a csapadékhajlam és lassan emelkedni kezd majd a hőmérséklet is, de tartós nyárias idő nem várható. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.