Hét közepétől jelentős csapadék?

A hét közepétől az átlagosnál hűvösebb, csapadékosabb és borús időjárás vár ránk, ami akár a hét végéig is kitarthat. Aki üdülést tervez, az készüljön esőnappal is.

Ez a hét nem a strandolóké lesz. Kedden még túlnyomórészt napos időjárásban bizakodhatunk, északon lehet egy-egy zápor, majd estétől dél felől elkezd megnövekedni a felhőzet, de számottevő csapadék még nem várható ekkor. Napközben 20-25 C fokig emelkedik a hőmérséklet.
Szerdán aztán országszerte borult, esős idő lesz, legfeljebb ÉNy-on lehetnek rövid napos időszakok. Hűvös idő lesz 15-22 C fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek. Egy felettünk kimélyülő ciklon hatására a borult, csapadékos időjárás még csütörtökön is kitart, csak délután kezd majd el felszakadozni a felhőzet, de további esőre, záporra kell számítatni a nap folyamán. Méginkább visszaesik a hőmérséklet, már országszerte 20 C fok alatt marad a hőmérséklet. A két nap alatt országos átlagban is jelentősebb csapadék hullhat.
Péntektől aztán csökken a felhőzet és a csapadék is már csak elszórtan fordul elő záporeső, és több órára kisüt a nap, de még hűvös lesz 15-22 C fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek.
Szombaton is marad a több órás napsütés, gomolyfelhő-képződés mellett. A hajnalok igen hűvösek lesznek, akár 5 C fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. Napközben 17-22 C fok várható.
Vasárnap aztán újra jönnek a felhők és többfelé lehet majd záporesőre, zivatarra számítani, de napsütésben is lesz még részünk. Napközben 18-23 C fokig emelkedik a hőmérséklet.
Az Országos Meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint, az elkövetkező hat napban területi átlagban 30-40 mm csapadék is hullhat, legkevesebb ÉNy-on, legtöbb ÉK-en.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.