Mi várható ma és a hétvégén?

mennyi hó várható a hétvégénSokan teszik fel a kérdést, mi is várható a mai napon és a hétvégén. Jogos-e a média pánikkeltése. Most megpróbáljuk összefoglalni  mi is várható a hétvégén.

Ma hol fog havazni?

Ma a legújabb előrejelzések szerint az esti órákban a havazás eljuta Balaton-Budapest-Nyíregyháza vonalig. DK-en 10-15 cm, míg északon egyelőre 1-5 cm várható.

Mennyi hó várható összesen? 

A DKi határvidéken akár 50 cm hó is eshet, a főváros térségében 15-25 cm hó lesz, , míg a Kisalföldön 5-15 cm hul majd le. Igen sok hó lesz a DNY-i határvidéken is.

Lesz-e hófúvás?

Igen erős lesz az északi szél, ezért többfelé lehet majd hófúvásra számítani. Elsősorban az ország küldő megéiben, a Kisalföldön, ÉK-en, lesz komolyabb hófúvás. A szél akár méterest meghaladó hótorlaszokat is emelhet.

Lesz-e elzárt település?

Jó eséllyel  lesz. Elsősorban a kisebb településeknél nem tartósan, de a hófúvás miatt lehet rövid időre elzárt település.

Jogos-e a bevásárlási roham?

Alapvetően nem. Ahol indokolt a nagy hó vagy hófúvás miatt ott érdemes bevásárolni, de a nagyvárosokban ennek nincs alapja.

Mennyire lesz hideg?

A jövő hét elején több helyen lesz -20 C fokot meghaladó hideg, de országszerte több napi -10 C fok alatt marad a napi középhőmérséklet, több napig. Ez a hideg és a tartóssága Magyarországon igen ritka, mintegy 50 évente fordul elő.

Várható-e a későbbiekben újabb havazás?

Igen kedden egy újabb mediterrán ciklon éri el hazánkat és elsősorban délen okoz számottevő havazást.

A mostani havazás meddig tart majd?

Péntek hajnaltól, Vasárnap estig fog havazni az országban. De természetesen a havazás ÉNY például csak szombaton kezdődik, és ott ér véget leghamarabb, DK-en fog leghosszabb ideig havazni.

Elakadhatunk-e autónkkal az utakon?

Igen, aki csak teheti a hétvégén lehetőleg ne ülljön autóba, különösen a mellékutak, hófúvásos utak kockázatosak. De a főutak jó eséllyel járhatóak lesznek, de itt is érdemes tájékozódni.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.