Gyors felmelegedés, szerdán újabb hidegfront

Szupercellás zivatar

Hullámvasútra kerül időjárásunk ismét, szerdán akár 30 C fok is lehet, de aztán hidegfront érkezik.

A hétvége hűvösebb napjai után a kora nyár szerelmesei bizakodhatnak az időjárásban, ugyanis gyors ütemű felmelegedésben lesz részünk.

Hétfőn lassan mindenütt csökken a felhőzet és sok lesz a napsütés, az ÉK-i országrészt leszámítva, itt tartósabban megmaradhatnak a felhők. Napközben a déli országrészben már 25 C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet.

A délutáni órákban aztán ismét nyugat felől vastagabb felhők érkeznek, és főként északnyugaton és északkeleten lehet számítani egy-egy záporra, sőt akár zivatar is előfordulhat. Éjszaka kicsit többfelé lehet csapadék, de területi átlagban jelentős mennyiség nem várható.

Kedden aztán nyugat felől lassan szakadozik a felhőzet, délelőtt keleten még erősen felhős lehet az ég, és kisebb eső is előfordulhat. Délután aztán egyre tartósabban süt ki a nap, és gyorsan melegszik a levegő. A déli országrészben már 25-30 C fok is lehet, csak ÉK-en marad 25 C fok alatt a hőmérséklet.

Szerdán aztán észak felől egy hidegfront ér majd el bennünket. Előtte még gyorsan melegszik az idő, a csúcshőmérséklet akár a 30 C fokot is elérheti délen. Északon azonban megvastagszik a felhőzet és egy-egy zápor-zivatar is kialakulhat. Itt már csak 22-25 C fokra számíthatunk. A szél északira fordul és megerősödik, megérkezik a hidegfront, ami némi lehűlést eredményez majd.

Csütörtöktől némileg csökken a nappali felmelegedés értéke, de nem lesz hideg 22-25 C fok körüli hőmérsékletekre számíthatunk, és ideiglenesen a csapadékhajlam is csökken majd.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.