Folytatódik a zivataros időjárás! – károk is voltak az éjszaka

villámlás éjszaka

Folytatódik a zivataros időjárás, egész héten keresztül változó gyakorisággal kell zivatarokra számítani.

A vasárnap este megérkező hidegfront több helyen is károkat okozott. Csömörön, Gödöllőn és Kerepesen is egy-egy családi ház tetőszerkezetébe csapott a villám, amelyek kigyulladtak és lakhatatlanná váltak. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

Rengeteg helyen volt jégeső is Gödtől Albertirsán át Pilisvörösvárig. A hidegfront jelenleg a keleti országrész felett tartózkodik és nagyjából a Tisza vonalában vannak heves zivatarok.

A nap folyamán ezek a zivatarok elvonulnak kelet fel, de a nap során újabb zivatarok alakulhatnak ki a keleti országrészben, ezek közül az intenzívebbnek kísérheti viharos szél, vagy akár jégeső is. A Dunától nyugatra már csak elvétve lehet zápor-zivatar.

Éppen ezért a keleti megyékre citrom illetve Borsod megyékre narancssárga figyelmeztető előrejelzést adott ki a Meteorológiai Szolgálat.

Kedden átmenetileg csökken a zivatarok esélye, de az északnyugati országrészben erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és szórványosan kialakulhatnak zivatarok. 25-29 C fok várható napközben.

Szerdán is sok lesz a napsütés 24-28 C fok várható, de kora délutántól nyugaton és északon lehetnek zivatarok, majd estétől dél felől érkezhetnek ismét újabb zivatarfelhők.

Csütörtökön és pénteken pedig ismét egyre többfelé kell zivatarokra és záporokra számítani. A mostani adatok alapján ez a két nap ígérkezik a legcsapadékosabbnak.Sőt a modellszámítások szerint a hétvége is hasonlóan mozgalmas időjárást tartogat.

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.