Felettünk a ciklon szeme – özönvíz az országban

szupercella

Pont a Duna-Tisza közén van annak a sekély ciklonnak a középpontja, mai most országszerte özönvizeket okoz. Budapesten néhol 100 mm-nél több csapadék esett 2 óra alatt. Ez közel kéthavi csapadéknak felel meg.

A csapadékradarokon is jól látszik, hogy az ország szívében van annak a sekély ciklonnak a középpontja, ami rengeteg esőt hozott sokfelé. A csapadékcellák a déli országrészben keletnek, míg északon nyugat felé mozognak, ahogy a ciklon felettünk örvénylik.

A hajnali órákig további zivatarok várhatóak, de az igazán nagy felhőszakadások egyre inkább a keleti országrészre helyeződnek át az éjszaka folyamán. Az esti órákban azonban további zápor és felhőszakadás lehet a Fővárosban is.
Kedden is sokfelé kell csapadékra számítani, de már a több csapadék a keleti országrészben lehet. Míg nyugaton csökken a csapadék mennyisége. Szerdán és csütörtökön is jelentős mennyiségű csapadék lehet, főként a keleti országrészben.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.