Extrém hideg, bizonytalan folytatással

Akár -17 C fok is lehet az elkövetkező napokban, a hajnali órákban, utána erős bizonytalanság mellett ismét csapadékos idő.

Az Országos Meteorológiai Szolálat négy megyére citromsárga riasztást adott ki az extrém hideg miatt, itt akár -15 C fok alá is csökkenthet a hőmérséklet minimumértéke. Baranya, Tolna, Bács, és Somogy megyékre él a figyelmeztető előrejelzés, de másutt is lehet igen hideg. Különösen ott ahol vastag a hótakaró, és derült, szélcsendes lesz az éjszaka. De országszerte általában -8 C fok alatti hidegekre kell számíatni.

Hétfőn és keden túlnyomórészt borult, felhős időre számítahtaunk, a Dunántúlon kisebb havazás, hószállingózás is előfordulhat, de jelentős havazásra nem kell számíatni. A nappali hőmérséklet -7 és 0 C fok közözz alakul, a hajnali minimumértékek, pedig -17 -6 C fok körül mozognak majd.

 Így szorul vissza a hideg

Szerdán aztán újra megvastagszik a felhőzet és többfelé lehet ismét havazásra számíatni, ám a mostani előrejelzések szerint a lehulló hó mennyisége nem lesz jelentős, csaupán néhány centiméter.

Csütörtökön is lehet kisebb havazás, de egyre inkább havaseső, ónoseső valószínű ugyanis egyre melegebb lesz a magasban.

Egyelőre a szerdai naptól kezdve igen nagy a bizonytalanság az előrejelzésekben, marad a csapadékos időjárás, de egyelőre jelentős mennyiség nem várható. A csapadék halmazállapota még erősen kétséges, a hőmérséklet fagypont körül alakul, amelyből havazás, eső és ónoseső is hullhat. [google336]

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.