Évszakváltó hidegfront! Hétvégén már fázni fogunk?

Ma ér el bennünket az „évszakváltó hidegfront”, jelenős lesz a lehűlés, de több napig tart majd.

Szerda reggel a nyugati határszélen már erősen felhős lesz az ég, és fokozatosan kelet felé haladva beborul az ég Az esti órákig a Duna-Tisza vonaláig ér majd el a front felhőzete. A délutáni órákban már csapadék is lehet, főként a Dunántúlon és inkább csak elszórtan, jelentős csapadék nem várható, a Dél-Dunántúlon hullhat késő délután egy-egy zivatarból lokálisan több csapadék.

Nyugaton már enyhül a hőség, itt általában 30 C fok alatt maradnak a maximumok, míg keleten még akár 36 C fok is lehet.

Csütörtökön változóan, néhol erősebben felhős lesz az ég, de mindenütt lesz napsütés is. Keletenn több órás napsütésre van kilátás. Csapadék csak elszórtan lehet. Marad a hőmérséklet kétarcúsága. Nyugaton 25-28, míg keleten 28-32 C fokra számíthatunk.

Pénteken is hasonló időjárásban lesz részünk, változó felhőzet mellett napsütés, és elszórtan záporok. Nyugaton már csak 22-27, míg keleten 27-31 C fok valószínű.

Szombaton aztán egy kiterjedtebb csapadékmező ér el bennünket és erősen felhős ég mellett többfelé kell csapadékra számítani. A mostani modellfutások alapján akár jelentős csapadék is hullhat. A nyugati országrészben ekkor már többfelé 20 C fok alatt marad a hőmérséklet, lesz ahol kellemetlen esős, szeles időjárás lesz 17 C fokos hőmérséklettel. ez a hőségek után már szinte hidegnek számít majd. De keleten még lesz ahol 25-27 C fok is lehet.

Vasárnaptól csökken a felhőzet, a keleti országrészre is megérkezik a lehűlés, és napközben 19-24 C fokos hőmérsékletre számíthatunk.

Évszakváltó hidegfront

Bár a szeptember még okozhat meglepetéseket, a mostani számításaink szerint már nem kell a hőség visszatérésére számítanunk, és az előttünk álló lehűlés tartósan az átlag körüli hőmérsékletre állítja be időjárásunkat, újabb hőhullám tehát már nem várható.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.