Esővel kezdődik a hét

Északnyugat felől markáns hidegfront éri el az éjszakai órákban a Kárpát-medencét. Hétfőn borongós, esős időjárásra van kilátás. Nyugaton 10, keleten 20 C fokkal.

Egy erős hidegfront vet véget a szép napos időjárásnak. Nyugat felől egyre vastagszik majd a felhőzet és az éjszakai órákban nyugaton , majd északon is elered az eső.Hétfő reggelre már szinte mindenütt beborul az ég, és a csapadéktömb lassan halad kelet felé. A délelőtti órákban már a Tisza vonalánál lesz a csapadék.
Több csapadékra az ország nyugati felén élők számíthatnak. A nyugati határszélen akár 20, a középső tájakon 10, míg keleten és délen 5 mm körüli csapadékra számíthatunk.
A hőmérsékletben is hasonló különbségekre kell számítani. Nyugaton csak 10 C fok várható, míg az ország délkeleti csücskében akár 20 C fokot is megközelítheti a csúcshőmérséklet.
A front érkezése előtt a déli, délkeleti szél lesz élénk, helyenként erős, majd a front áthaladtával a szél északnyugatira fordul, és akár 50-60 km/órás széllökések is előfordulhatnak.
Ezt követően keddtől naposabb időjárás vár ránk, változó felhőzet mellett, majd a hét vége felé ismét esőre van kilátás. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.

Ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy a közösségi oldalak ennyire elterjedtek lesznek. Kezdetben a közösségi […]

TELJES CIKK | november 27.