Esős nap

Hétfőn újabb felhőtömb ér el minket, és délnyugat felől esni kezd, eleinte havazás, havaseső, de lesz ónoseső, majd eső is.

Bár a hőérzetben ezt nemigen tapasztaljuk majd, de ma véget ér a néhány napos tél, mert dél felől melegebb levegő árasztja el a Kárpát-medencét. A melegedés egyelőre a magasban zajlik majd, de kedden már a talajközelben is 10 C fokokat mérhetünk az ország nagy részén.

A melegedés esővel jár majd együtt. Délelőtt a Dél-Dunántúlon már elered az eső, ami eleinte havazás, és havaseső is lehet. A csapadék folyamatosan terjeszkedik északi és keleti irányba, de a keleti országrészben csak estétől várható csapadék.

Sajnos a melegedés és a túlhűlt talaj együtt jár az ónos esővel is, így többfelé lehet gyenge ónos esőre is számítani. Legyünk nagyon óvatosak! A hegyekben pedig akár több centi fris hó is hullhat eleinte, de később itt is egyre inkább az eső lesz a meghatározó.

Kedden még eleinte sok lesz a felhő és csapadékra is számíthatunk majd, de aztán felszakadozik a felhőzet és enyhe időnk lesz. Egy napos csapadékszünet után, aztán csütörtöktől újabb jelentős eső van kilátásba. [google336]

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.