Erős hidegfront érkezik!

Zivatarok várhatóak

10 C fokkal csökken a hőmérséklet, zivatarok is lehetnek, viharos széllel. Hétvégére romlik el az időjárás.

Péntek délután egy hidegfront éri el hazánkat, hatására észak felől beborul az ég és egyre többfelé ered el az eső, zápor, a déli , keleti megyékben zivatar is kialakulhat. Délután még csak szórványosan, estétől már többfelé kell csapadékra számítani.

A szél a front előtt megerősödik, ekkor még déli irányból fúj majd, aztán a front érkezésekor északnyugati irányba vált át. A szél megerősödik, és főként a keleti országrészben viharos széllökésekre is számítani lehet, akár 70km/órás széllökések is előfordulhatnak.

Az országban elsősorban eső, zápor várható, de a keleti és Dél-alföldi régióban zivatarok is kialakulhatnak, sőt akár egy hevesebb zivatar kialakulása sem zárható ki.

Az éjszaka során többfelé lesz eső, és szombat reggel is zömében borult égre tekinthetünk majd fel. Csapadékra már inkább csak a keleti, déli országrészben számíthatunk. Erős lesz az északi szél. A hőmérséklet jelentősen visszaesik, napközben már csak 10-15 C fok körül alakul a csúcshőmérséklet, amit az erős szél miatt még ennél is hidegebbnek érzünk majd.

A felhőzet felszakadozhat, de inkább csak a délutáni órákban, nyugaton várható tartósabb napsütés. Keleten délután egy összeáramlásnak köszönhetően, Heves-Szolnok és Csongrád megyékben többfelé alakulhat még ki záporeső.

Vasárnap már nem kell csapadékra számítani, eleinte kevesebb, majd több felhő lehet az égen. 12-15 C fokig emelkedik a hőmérséklet, a szél továbbra is erős lesz. Vasárnap hajnalban többfelé lehet gyengébb fagy is.
A jövő hét közepétől ismét melegedés kezdődik.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.