Enyhülés jön a hétvégére, utána erős lehűlés!

téli enyhülés

A hétvégére megenyhül az időjárás, akár +10 C fokot is mérhetünk és a nap is kisüt. De nem lesz tartós az enyhülés.

Dél felől melegebb levegő éri el a Kárpát-medencét, miközben észak felől a magasban hidegebb levegő érkezik felénk. Ez a kettő együttesen kitakarítja a Kárpát-medencében megülepedett párás levegőt.

Pénteken nyugat felől egyre többfelé szakadozik majd fel a felhőzet, és a Dunántúlon és a középső országrészben kisüthet a nap. Eközben keleten még marad a párás időjárás, és kisebb ónos eső, szitálásra is számítani kell. Nyugaton a szél is megélénkül, és a legmelegebb a Bakony hegycsúcsain lesz majd, ahol leghamarabb kisüthet a nap.

Szombaton még maradnak a hajnali mínuszok, de egyre többfelé süt majd ki a nap, és emelkedik a hőmérséklet 5-9 C fok körül alakulnak majd a nappali csúcsértékek, de északkeleten még megmaradhat a párásság, itt 2-5 C fokra számíthatunk csak.

Vasárnap tetőzik a meleg, a déli országrészben akár +10 C fokig is emelkedhet a hőmérséklet, ismét északkeleten lesz majd a leghidegebb a levegő. Vasárnap azonban már változás kezdőik, az esti órákban megérkezhet az a hidegfront, ami erős lehűlés hoz majd.

Erős hidegfront!

Hétfőn felhőátvonulások mellett elszórtan zápoz, hózápor is előfordulhat, erős, néhol viharos erejű lesz a szél. A hőmérséklet még +4 +8 C fok körül alakul, de a hőérzetünk ennél lényegesebben hidegebbnek érzi majd a levegőt.

Keddtől aztán ismét fagypont körül, néhol az alatt maradnak a nappali csúcsértékek, hajnalban pedig akár -10 C fok alatti hőmérsékleteket is mérhetünk majd.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.