Enyhe, de csapadékosabb napok jönnek

A hétvégén tovább enyhül az idő, lesz ahol akár 15C fok is lehet napközben. Csapadékra is számíthatunk.

Bár a január a tél hagyományosan leghidegebb hónapja, egyelőre ennek semmi jele, sőt további felmelegedés várható a hétvégén. Ha nem lenne borult az ég szinte márciusi időben lenne részünk.

Az elkövetkező napokban ugyanis egyre melegebb, de nedvesebb léghullámok érik el a Kárpát-medencét. Ennek hatására gyakran lesz borult az ég és többfelé kell majd kisebb esőkre, vasárnapról hétfőre virradó éjszaka akár kiadós esőre is számítani.

Pénteken északon lesz több a felhő, itt szitálás is lehet, délen hosszabb időre is kisüthet a nap. Délen akár 12 C fok is lehet, míg a borult északi megyékben 5-8 C fok körül alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

Szombaton eleinte kevesebb, majd több felhő várható, főként északon lehet eső. Megszűnnek a hajnali fagyok is. Délután északon 6, délen 13 C fokig emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap aztán délnyugat felől megvastagszik a felhőzet és egyre többfelé ered majd el az eső. Ennek ellenére enyhe lesz az idő, 7-14 C fok körül alakul napközben a hőmérséklet.

Hétfőn még eleinte várható eső, majd elvékonyodik a felhőtakaró, de marad a 8-15 C fok körüli hőmérséklet.

A modellfutások alapján keddtől lassú lehűlés veszi kezdetét, ám tartósan marad az átlagosnál enyhébb idő továbbra is. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.