Egész Európában meleg van

Igazi nyári idő van egész Európában, még a borongós Angliában is hétágra süt a nap. Egy anticiklonnak köszönhetjük mindezt, ami még napokig meghatározza időjárásunkat.

Bár holnap egy gyenge hidegfront éri ela  Kárpát-medencét, és hoz néhány fokos lehülés, alapvetően marad a száraz időjárás hazánkban is, csak néhol alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A hétvégén 24-28 C fokos hőmérséklet és változó felhőzet várható.

Mindeközben Europában tombol a nyár. Az Ibériai-félszigeten és Törökországban is jócskán 40 C fok fölé emelkedik a nappali csúcshőmérséklet. Csapadék csak a Balkán-félszigeten hull, ot is csak a délután kialakuló zivatarok nyújtanak némi enyhülést.

A máskor borongós anglia, sőt Skócia is fürdik a napfényben, a tegnapi napon 29 C fokig emelkedett a hőmérséklet, és az újságok már hőhullámot emlegetnek, és a brit Telegraph arra figyelmeztet, hogy a 29 C fokos hőségben a kint játszó gyermekek rosszullehetnek, és a kórházak megnövekvő betegforgalomra készülnek.

A Sat24 műholdfelvételén jól látszik, hogy nincs sok felhő Európa felett, csak északon jelent meg az a gyenge hidegfront, ami péntekre meghozza nálunk is az enyhülést.
európai műholdfelvétel

A nyárias időjárás a hétvégi lehülést leszámítva nálunk is tartósnak ígérkezik. A jelenlegi modellfutások szerint két hétig sem jelentős lehűlés, sem csapadék nem várható, igazi nyaralóidőre számíthatunkl tehát.[google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.