Délelőtt napsütés, délután zivatarok

Zivatarok várhatóak

Dél felől labilis nagy nedvességtartalmú levegő áramlik a Kárpát-medencébe, ezért délutánonként többfelé számíthatunk zivatarokra, felhőszakadással!

Hétfőn délelőtt sok napsütésre számíthatunk, bár lesznek helyek ahol erősen felhős lesz az ég eleinte. Gyorsan emelkedik majd a hőmérséklet és a déli óráktól egyre több gomolyfelhő jelenik majd meg az égen, amelyekből egyre többfelé alakulnak majd ki záporok és zivatarok. A zivatarokat felhőszakadás és jégeső is kísérheti és viharos széllökések is előfordulhatnak a zivatarok közelében.

Zivatarok bárhol előfordulhatnak, de a modellszámítások alapján erre nagyobb esély a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén mutatkozik. Az időjárás egyébként nyárias lesz 25-30 C fokra számíthatunk.

A zivatarokat kísérő felhőszakadások miatt az Országom Meteorológiai Szolgálat az ország egész területére citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki (lásd veszélytérképünkön)

Kedden és szerdán is hasonló időjárásra készülhetünk. Délelőtt sok napsütésre, délután gomolyfelhőkre és zivatarokra, bár a zivatarok valószínűsége napról-napra csökken. A hőmérséklet napközben 27-31 C fok körül alakul majd, tehát meleg lesz, de hőség egyelőre nem. Várhatóan egészen a hétvégéig kitart ez a fajta nyárias időjárás.

A magas napállás miatt, az UV sugárzás is igen erős lesz, erre különösen ott kell figyelni, ahol a felhőzet kevesebb lesz.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.

Már nincs messze az enyhülés, de a tél még nem adja meg magát, újabb havazás […]

TELJES CIKK | március 1.