Csütörtöktől változékonyabb!

A holnapi nap véget ér a karácsonyi szabadságolások időszaka, és ismét fontosabbá válik az időjárás. Mit vegyünk fel, hogyan öltözködjünk, elindulhatok-e az autómmal?

Nos, szerdán marad még a párás, borult  időjárás reggelente zúzmarás ködfoltokkal, délutántól nyugaton vastagszik a felhőzet és elvétve kisebb szitálás, hószállingózás is előfordulhat.

Csütörtök este aztán megváltozik az időjárás, front érkezik, hatására megvastagszik a felhőzet és kisebb eső, a magasabban fekvő helyeken havaseső várható, de csak kevés helyen lesz kis csapadék. Pénteken a front átvonultával még futó zápor előfordulhat és megerősödik a szél is. Megenyhül az idő is, napközben nyugaton 10, keleten 5 C fok várható, de ÉK-en hidegebb is lehet.

Szombaton aztán újra vastagszik a felhőzet, és a nyugati határszélen kiadós eső várható, míg keleten csak kevés helyen lehet eső.

Vasárnap már csak kevés helyen lehet eső, északon elvétve havaseső, havazás.

Hétfőn aztán újabb front érkezhet, lehűlést hozva, de egyelőre még jelentős a bizonytalanság a hétvége időjárást követő időszak kapcsán.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.