Csütörtökön hidegfront hoz némi enyhülést

Csütörtökig kitart a nyárias időjárás, ekkor egy hidegfront hoz némi enyhülést, de markáns lehűlésre, és csapadékra nem kell számítani.

Tovább tart a kellemes nyári időjárás. Egészen csütörtökig maradnak a 30 C fok körüli hőmérsékletek, és hőségre sem kell számítani, az éjszakák továbbra is kissé hűvösek lesznek. Ideális az időjárás a vakációra.

Kedden még DK-en előfordulhat egy-egy zivatar, amit esetleg felhőszakadás is kísérhet, de ezek inkább lokálisan hozhatnak csapadékot. Másutt nem kell zivatarokra számítani. Szerdán északkeleten fordulhat elő kisebb zápor, vagy zivatara, de marad továbbra is a nyárias időjárás.

Csütörtökön egy hidegfront közelíti meg hazánkat, hatására erőteljesebbé válik a gomolyfelhőképződés, és többfelé alakulhat ki zápor, zivatar, amelyet felhőszakadás, vagy erős szél kísérhet, de területileg jelentős csapadékra nem kell számítani. A hidegfront néhány fokos lehűlést hoz péntekre, ekkor már csak 24-28 C fok körül alakulnak a nappali hőmérsékletek és változóan felhős időjárásban lesz részünk.

Szombaton is hasonló lesz az időjárás képe, majd az ezt követő napokban ismét melegedés kezdődik és visszatérnek a 30 C fokok.[google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.

Ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy a közösségi oldalak ennyire elterjedtek lesznek. Kezdetben a közösségi […]

TELJES CIKK | november 27.