Csütörtökön hidegfront érkezik, sokfelé lehet zivatar!

Hidegfront érkezik

Csütörtökön egy gyenge hidegfront érkezik, érdemi lehűlést nem hoz, de hatására ismét jó esély van kiterjedtebb zivatarok kialakulására, felhőszakadással.

Az elmúlt napok párás, zivataros időjárás után nem meglepő, hogy csütörtökön újra zivatarokra lehet számítani, azonban holnap egy gyenge hidegfront érkezik, ami még jobb esélyt kínál a zivatarok kialakulására.

A változásokat már az is jelzi, hogy a csütörtökre virradó éjszaka az Alpokalján és a Kisalföldön már kialakulhatnak zivatarok, majd a zivatarképződés érinti a Dunántúl jelentős részét is, és a zivatarok kelet felé terjednek majd. Jó esély van rá, hogy a zivatarok a mai napnál nagyobb területre is kiterjednek, és lassú mozgásuk miatt lokálisan komoly felhőszakadások alakulhatnak ki, akár 30-60 mm csapadék is hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki az ország egész területére a felhőszakadások miatt.

A hidegfront elvonultával a nyugati országrészben északias irányba vált át a szél, és csökken a zivatarok kialakulásának esélye, az esti órákban már csak keleten kell csapadékra számítani.

Sajnos a hidegfront érdemi lehűlést nem hoz, ÉNy-on mérséklődik néhány fokkal a hőmérséklet. Némi enyhülést az hoz majd, hogy csökken a levegő páratartalma.

Pénteken még keleten lehet zápor-zivatar, de egy anticiklon hatása alá kerülünk, és a szárazabb levegő miatt, már egyre kevesebb helyen alakul ki csapadék.

A hétvége alapvetően száraz, de egyre melegebb időjárást hoz majd. Vasárnap már akár 35 C fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

A jövő héten aztán újabb hidegfront érkezik és némileg ismét mérséklődik a hőmérséklet.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.