Augusztus 19-20-a időjárása

 Egy hidegfront zavarhatja meg az idei ünnepségeket. Többfelé várhatóak zivatarok, főként a középső országrészben fordulhatnak elő hevesebb események is.

Augusztus 19.

 

A hétfői napon nyugati irányból egy hidegfront közelíti meg hazánkat. A nap nagy részén szinte zavartalan lesz a napsütés, de az esti órákban az ÉNY-i országrészben megnövekszik már a felhőzet és itt záporok és zivatarok is előfordulhatnak. Heves zivatarok kialakulására kicsi az esély, de az érkező hidegfront hatására megerősödhet, akár viharossá is válhat a szél (60km/óra felett). Ezek az események a hétfői napon leginkább az Alpokalja térségét és Győr-Moson-Sopron megyét érinthetik. Az ország többi részén a késő esti órákig nem kell zivatarokra számítani. A nappali középhőmérséklet 32-35 C fok körül alakul.

Augusztus 20.

A keddi napon, augusztus 20-án keleten még sok napsütésben lesz részünk, nyugaton azonban többször megnövekszik a felhőzet és itt záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Erős lesz a hőmérsékleti különbség az országban, míg nyugaton lesz, ahol csak 23 C fokig emelkedik a hőmérő higanyszála, keleten még 34 C fokos csúcsértékek várhatóak. Zivatarok főként nyugaton, a középső országrészben  és északon várhatóak. Kis eséllyel, de hevesebb zivatarok az ország középső és északi megyéiben várható az Országos Meteorológiai Szolgálat Veszélyjelzése szerint. A zivatarokat hevesebb kifutószél is kísérheti, ezért érdemes a 20-ai napon követni az OMSZ időjárási veszélyjelzését. Nem zárható ki, egy hevesebb zivatar a tűzijáték idején sem, a jelenlegi előrejelzések szerint.

Az ünnepeket követő napokon is marad a mozgalmas időjárás és a 25-30 C fok körüli nappali hőmérséklet. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.