A hétvége napos lesz! Hétfőn jön újra hidegfront

Horvátország időjárása

Ma még többfelé lehet eső, de a hétvége napos és száraz lesz, hétfőn viszont újabb hidegfront ér el bennünket.

Csütörtökön még délelőtt főként keleten és délen többfelé lehet záporeső, sőt akár egy-egy gyengébb zivatar is előfordulhat. Délutántól azonban ÉNy felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, és csak gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést.

A szél többfelé ismét megerősödik, de viharos széllökésekre már nem kell számítanunk. A nappali csúcshőmérsékletek 25-29 C fok körül alakulnak, de eleinte a felhővel borított országrészeken ennél hidegebb lesz.

Péntektől aztán visszatér a derült, száraz időjárás. Vasárnapig sehol sem kell csapadékra számítani. Szinte zavartalan lesz a napsütés.

Pénteken 24-28 C fok körüli csúcsértékekre számíthatunk, az északnyugati szél azonban elsősorban az északkeleti országrészben még erős lesz, így a hőérzet is elmarad a mért értékektől. Szombaton már ott is mérséklődik a szél, és lassan emelkedni kezd a nappali csúcshőmérséklet. 26-29 C fokra számíthatunk, viszont szombat hajnalban igen hideg lesz 10-15 C fokig hűl a levegő, de a fagyzugos területeken, akár 5-10 C fokra is számítani lehet.

Vasárnap már visszatér az igazi nyári időjárás, többfelé már 30 C fok felé emelkedik a hőmérséklet. A napsütés eleinte zavartalan lesz, de délután a változás jeleként már gomolyfelhők jelenhetnek meg az égen, csapadékra azonban még vasárnap nem kell számítani.

Hétfőn aztán újabb hidegfront érkezik, de a mostaninál kevésbé markáns. Átmenetileg ismét megnövekszik a felhőzet, és ismét többfelé lehet zápor-zivatar. A hidegfront hatása csak rövid ideig tart majd, kedden már ismét előfordulnak 30 C fok körüli csúcsértékek.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.