Ismét hétvégén jön a nagy eső

Ismét hétvégén jön a nagy eső, pénteken elered az eső, és csak vasárnap áll majd el. Többfelé hullhat jelentős mennyiség.

Pénteken a reggeli órákban dél felől felhők érkeznek majd, északkeleten lehet még napközben tartósabb napsütés, de a felhőzet a nap során egyre inkább északra terjed és megvastagszik. Péntek reggel már gyengeeső előfordulhat a déli határvidéken, majd a délelőtt folyamán a Dunántúl legnagyobb részén elered az eső, és a csapadék estére eléri majd a keleti országrészt is. Az eső ellenére még nem lesz hideg 10-13 C fok körül alakul majd a csúcshőmérséklet.

Szombaton országszerte borult, párás idő lesz és sokfelé kell ismétlődő esőre, záporesőre számítani. A szél északnyugatira fordul, és főként a Dunántúlon megerősödik. Csökken a nappali hőmérséklet is, 5-11 C fok körül alakulnak majd a csúcsértékek.

A jelenlegi modellfutások alapján a legtöbb csapadékot a déli és középső országrész kaphatja majd.

Vasárnap is folytatódik a borult csapadékos idő, többfelé kell száítani továbbra is esőre záporra, majd a délutáni óráktól kezd szűnni a csapadék. A hegyekben akár havazási is lehet.

Napközben élénk, helyenként erős lesz az északi szél, a csúcshőmérséklet +5 +10 C fok körül alakul majd.

Hétfőn már nem kell számítani további csapadékra, felszakadozik a felhőzet és tartósabb napsütésre is van esély.

Mivel a nyugati területeken nem várható jelentős csapadék, ezért a Rába újabb áradásától ezúttal már nem kell tartani. [google336]

 

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.