Sokfelé jelentős eső, narancssárga figyelmeztetés!

Sokfelé kell jelentős csapadékra számítani a mai napon, keleten az eső, nyugaton a szél okozhat problémákat.

Egy sekély ciklon alakítja ma hazánk időjárást, hatására sokfelé kell csapadékra számítani. A legnagyobb mennyiség a Dunától keletre várható, ahol 20-30 mm csapadék is lehullhat a nap folyamán. Egy-egy beágyazott zivatar is kialakulhat, főként keleten. A legkevesebb csapadék a nyugati, délnyugati határszélen várható.
A csapadék mellett megerősödik a szél is 60 km/órás széllökésekre is számítani lehet, de a Bakonyban ennél erősebb 90 km/órás széllökések is előfordulhatnak.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére narancssárga figyelmeztető előrejelzést adott ki a várható jelentős csapadék miatt, de az ország egész területén valamilyen szintű figyelmeztetés van érvényben (szél, vagy csapadék miatt). Napközben 11-16 C fok várható.

Az őszies, kellemetlen időjárás csak egy napig tart, a délutáni órákban nyugat felől már elkezd felszakadozni a felhőzet.
A csütörtöki napon, még kisebb esők előfordulhatnak, de a nap is előbukkan már hosszabb időre. 16-20 C fok körül alakul majd a csúcshőmérséklet.
Péntektől pedig szárazabb, és naposabb időjárásban reménykedhetünk, változó felhőzet mellett és kellemes 17-21 C fok körüli hőmérsékletekkel. A hajnalok azonban már hűvösek lesznek 5-10 C fok körüli hőmérséklet várható kora reggel.[google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.