Marad a száraz, meleg időjárás

Továbbra is kitart a száraz meleg időjárás, hőség nélkül. Szombaton néhány fokos lehűlés valószínű.

Szombatig marad a meleg, derült időjárás

Bár a hétfői hidegfront az ország északkeleti részén kiterjedt zivatarokkal járt, az ország többi pontján nem volt számottevő csapadék és markáns lehűlésben sem volt részünk.
A hét hátralevő részén is marad a túlnyomóan meleg, száraz időjárás, és napról-napra néhány fokkal emelkedik a hőmérséklet. Pénteken már országszerte 28-32 C fok körül alakul majd a nappali csúcshőmérséklet. Kevés lesz a felhő felettünk és legfeljebb északkeleten fordulhat elő elszórtan a késő délutáni órákban egy-egy zápor-zivatar, de kiterjedt zivatarokra itt sem kell számítani.

Szombaton gyenge hidegfront

Péntek estétől azonban már egy hidegfront közelít meg minket, amiből szombaton elszórtan előfordulhat zápor, esetleg zivatar, de ez a hidegfront még a hét elejinél is gyengébbnek ígérkezik és számottevő csapadékra nem kell számítani. A hidegfront néhány fokos lehűlést okoz csupán, így hétvégén is maradnak a 30 C fok közeli hőmérsékletek.
A jövő hét is száraz lesz
A jövő héten is száraz, napos időjárás ígérkezik, 30 C fok körüli hőmérsékletekkel, és érdemi csapadék nélkül. A modellfutások alapján ez az időjárás még a jövő hét végéig kitarthat, akkortól nő meg az előrejelzés bizonytalansága.

Legyünk óvatosak!

Bár kemény hőhullámra nem kell számítani, legyünk óvatosak, mert a felhőtlen időjárás és a magas napállás együttesen igen erős UV sugárzással jár együtt. Ne tartózkodjunk tartósan a napon védelem nélkül. A derült időjárás kedvez a nyári szmoggal együtt járó légszennyező anyagok felhalmozódásának is, különösen a délutáni-késő délutáni órákban emelkedhet az egészségügyi határérték közelében a légszennyező anyagok koncentrációja. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.