Ma lesz a legmelegebb, de aztán jön a lehülés

Használjuk ki a hosszú hétvégét, mert ebben az évben már szinte biztos nem lesz még egyszer ilyen enyhe az időjárás. Szombaton akár 25 C fok is várható, de már körvonalazódik a lehűlés, kis eséllyel, de két héten belül akár havazás is lehet.

Szokatlanul enyhe az idei ősz, és a mostani hosszú hétvége időjárása is kedvez a szabadidős programoknak. Bár reggel még többfelé voltak ködfoltok, de ezek a legtöbb helyen hamar feloszlanak és ragyogó napsütés várható sokfelé.
Vasárnaptól kezdve aztán egy lassú lehűlés kezdődik, napról-napra néhány C fokot csökken majd a hőmérséklet, és egyre többfelé alakulnak ki majd reggeli köd és párafoltok. A jövő hét első felében már kétarcú lesz időjárásunk, ahol a köd megmarad, vagy felszállva alacsony szintű rétegfelhőt képez, ott nemigen bukkan elő a nap, és a levegő alig melegszik 10 C fok fölé, másutt még kevéssel 20 C fok alatt alakul a nappali csúcshőmérséklet és tartós napsütésben lesz részünk. Ám míg a mai napon a csúcshőmérséklet akár a 25 C fokot is elérheti, addig a jövő héten már csak 17 C fok körül a alakulnak majd a nappali hőmérsékletek az ország legmelegebb pontjain. [google336] Ez azonban még mindig magasan az ilyenkor megszokott hőmérséklet felett van. A mostani előrejelzések szerint pénteken érkezhet egy front, amely felhőzetének hatására már mindenütt 10 C fok köré hűl a levegő, az utána következő időszak azonban nagyon bizonytalan, lehetséges az átlagosnál melegebb hőmérséklet, de akár egy drasztikus lehűlés és kisebb havazás sem kizárt. Néhány nap múlva kiderül, milyen irányban mozdulnak a modellek, beköszön-e a tél, vagy marad a szokatlanul meleg időjárás.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Több napos havazásra készülhetünk ma estétől, de nem mindenütt. Lesz olyan hely, ahol akár 30 […]

TELJES CIKK | február 19.

Hétfőtől többfelé és ismétlődő jelleggel kell havazásra számítani. Néhol 10-15 cm friss hóréteg is kialakulhat, […]

TELJES CIKK | február 12.

A téli vezetés – még akkor is, ha enyhe a tél – általában sokkal több […]

TELJES CIKK | január 23.