32 C fok, délután nyári zivatarokkal!

zivatar szivárvánnyal

Hétvégén tetőzik a meleg, akár 32 C fokot is mérhetünk vasárnap, de felhőszakadással kísért zivatarok is lesznek minden nap.

Csütörtök délután ismét helyenként megnövekszik a felhőzet és helyenként kialakulhat zápor-zivatar. erre legjobb esély az Északi-középhegységben, az Észak-Alföldön van, valamint a középső országrészben, így a főváros térségében is.

A zivatarokat akár viharos szél és rövid, de intenzív felhőszakadás is kísérheti. Az ország többi részén lényegesen kisebb a zivatarok kialakulásának esélye, itt derült idő lesz délután is, és 24-27 C fokokat mérhetünk.

Pénteken folytatódik a nyárias időjárás 25-28 C fokig emelkedik a levegő hőmérséklete és sok lesz a napsütés. Ugyanakkor a délutáni órákban ismét lehet zápor-zivatar a megnövekvő gomolyfelhőzetből. ere legnagyobb esély a Dunántúl északi részén ígérkezik. Itt heves zivatarok is kialakulhatnak.

Szombaton is sok napsütésben lesz részünk, délután megnövekvő gomolyfelhőzettel. A hőmérséklet már néhol elérheti a 30 C fokot is.

Vasárnap aztán tetőzik a hőség, néhol akár 32 C fokig is emelkedhet a hőmérséklet, de alapvető változás kezdődik időjárásunkban. Délután egy meleg és nedves szállítószalag húzódik a Kárpát-medence felé, nyomában egyre magasabbra nőnek a gomolyfelhők, és egyre többfelé kell záporra-zivatarra számítani nagy területen. Ezeket már felhőszakadás és jégeső is kísérheti.

A jövő héten némileg visszaesik a hőmérséklet, különösen a nyugati megyékben, utána újabb melegedés várható, délutáni zivatarokkal.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.