Tévés időjárás előrejelzések, te hová kapcsolsz az távirányítóval?

Az időjárás előrejelzés sokáig szinte kizárólag televíziós műfaj volt. A várható időjárást onnan tudtuk meg, hogy esténként a tévéhíradó után, átkapcsoltunk a távirányítóval az időjárás-előrejelzésre, ahol Vissy Károly, vagy H. Bóna Márta elmondta milyen idő várható az elkövetkező napokban.

Sajnos az elmúlt években mind a két jeles televíziós személyiség, akik egyébként neves meteorológusok is voltak egyben, elhunytak, és ezzel egy korszakot is lezártak. Ma már akárhová kapcsolunk a távirányítónkkal, mindenütt időjárás jelentésbe botlunk, amelyek színvonalukban és prezentációjukban nagyon különböznek.

A kereskedelmi televíziók időjárás előrejelzései általában a bulvár ízlést igyekszik kiszolgálni. Ha távirányítónkkal rájuk szavazunk, akkor szép lányokat és fiatal, jóképű fiatalembereket pillanthatunk meg, akik elmondják nekünk milyen időjárás várható az elkövetkező napokban. Sajnos közöttük a meteorológus üdítő kivétel, a fő hangsúly inkább a megjelenésen, és nem a szakmaiságon van. A mélypontot talán az a kis kereskedelmi csatorna jelentette, ahol a várható időjárást ismertető hölgyek félmeztelenre vetkőznek. Ez a szakma megcsúfolása.

A legjobban akkor döntünk, ha az m1-re kapcsolunk a távirányítóval, hiszen itt az Országos Meteorológiai Szolgálat hivatalos előrejelzését tekinthetjük meg, amely pontosságával és színvonalával is kitűnik a több hasonló tv-műsor közül. Itt kivétel nélkül mindig meteorológusok számolnak be a várható időjárásról.

Valahol a két véglet között helyezkednek el a hír televíziók időjárás jelentései. Ha a Hír Televízióra kapcsolunk, akkor az OMSZ előrejelzését hallgathatjuk meg, de sajnos kicsit túl röviden és szárazon. H a távirányítóval az ECHO TV-re keresünk rá, akkor sajnos már ismét a bulvár felé közelítünk. Bár részletes, de igen idegesítő stílusban tájékozódhatunk a várható időjárásról.

Szavazzunk a távirányítóval!

Mindenki válogathat tehet kedvére, a televíziók kínálata már ezen a téren is igen bőséges. Mi azonban jó szívvel csak az m1 előrejelzését tudjuk ajánlani, ahol az Országos Meteorológiai szolgálat előrejelzését hallgathatjuk meg hiteles meteorológus szakemberek szájából. Ha tehetjük szavazzunk rájuk a távirányítónkkal esténként, hogy ez a műfaj fennmaradhasson még sokáig a bulvár áradatában.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.