Meteorológiai műszert karácsonyra!

Közeledik a karácsony, és ha még nem találtunk ki semmi ötletes ajándékot, akkor talán érdemes megfontolni, hogy valamilyen meteorológiai műszerrel lepjük meg szeretteinket, vagy akár munkatársainkat. Íme, egy kis körkép arról, hogy mit lehet, és mit érdemes venni.

Először is szögezzük le, hogy a meteorológiai műszer akkor jó ajándék, ha az akinek ajándékozzuk érdeklődik a meteorológia iránt. De azért nem kizárólagosan. Egy csapadékmérő például felkeltheti gyermekünk érdeklődését a természeti jelenségek iránt, még akkor is ha korábban nem érdekelte ez a téma. Az én megszállottságom akkor kezdődött, amikor kaptam egy időjárásról szóló könyvet, még gyermekéveim elején. Tehát ez jó indítás lehet, hogy gyermekünket hasznos hobbik irányába tereljük.

Bár furcsa lehet, de a meteorológiai eszközök igen gyakran fordulnak elő céges karácsonyi ajándékként is. Különösen a mezőgazdasági szektorban népszerűek a hőmérők, vagy éppen a csapadékmérők, mint céges ajándékok. Érdekességképpen megnéztem egy céges karácsonyi ajándékokat is kínáló oldalt, és bizony nem csak hőmérőt, hanem barométereket, időjárás előrejelző állomásokat is találtam a kínálatban, tehát valószínűleg van erre is kereslet.

De lássuk, milyen karácsonyi ajándékok jöhetnek szóba!
Csapadékmérő: az egyik legolcsóbb, de leghasznosabb ajándék, kertészkedő barátainknak, vagy gyermekeinknek. az egyszerű, műanyag mérővel ellátott csapadékmérők már 1500Ft-ért is beszerezhetőek, de komoly, a mérési feltételeknek jobban megfelelő, vagy szenzorral ellátott csapadékmérők akár több tízezer forintba is kerülhetnek.

Hőmérők: itt rendkívül széles a paletta a talajhőmérőktől a minimum-maxium hőmérőkig, a szenzoros, digitális változatokon át, a hagyományos alkoholos hőmérőkig. Egy kis naplóval kiegészítve jó karácsonyi ajándék lehet gyermekeinknek, akik így napjában többször lejegyezhetik a hőmérsékletet, és így rendszerességet is tanulhatnak közben.

Barométerek-higrométerek: a légnyomás és a levegő páratartalmát mérő műszerek is kedves karácsonyi ajándékok lehetnek. Hiszen a folyamatos változás miatt tartósan érdekelheti gyermekünket az aktuális légnyomás. Céges karácsonyi ajándékként is szóba jöhet, mert az analóg fa borítású változatai igen míves kivitelezésűek. A barométerek szintén már 1500 Ft-tól beszerezhetőek, a határ a csillagos ég.

Kamerák, UV mérők, villámdetektorok: a fenti lista csak a legkézenfekvőbb ajándékok listája volt, de a kör bővíthető. UV mérők, villámdetektorok is vásárolhatóak, de ezek már drágábbak. A kültéri kamerával pedig a felhők mozgása vehető fel, és ezt akár online is közzétehetjük, és megjeleníthetjük a nagy időjárási portálokon is.

Időjárás állomások: ez már elég drága karácsonyi ajándékok, így csak akkor érdemes megvásárolni, ha tudjuk, hogy akinek vesszük valóban vágyik rá. Egy összetettebb rendszer akár több tízezer forintba is kerülhet, de ezekben már szélmérő, csapadékmérő és egyéb mérőműszerek is találhatóak.

Megjegyzés: Mi nem forgalmazunk meteorológiai műszereket, a fenti cikket csak kedvcsinálónak szántuk. Ha valaki ilyesmit szeretne ajándékozni akkor a különböző webshopokban, vagy céges ajándékoldalakon bőven válogathat kedvére, és akár online is rendelhet.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.