Ketten meghaltak, több száz embert evakuáltak a Francia Riviérán

Két ember meghalt és több száz embert kellett evakuálni a Francia-Riviérán a napok óta tartó esőzések miatt.

Az elmúlt napokban helyenként 200 milliiméter csapadék hullott Franciaország délkeleti részén, a Francia Riviérán. A heves esőzések nyomán számos patak és folyó elhagyta a medrét, jelentős áradásokat okozva.

Egy 73 éves férfit otthonában ragadt el a víz, egy másikat az autójával együtt vitt el egy megáradt vízfolyás. Egy harmadik férfit egyelőre keresnek a hatóságok, őt utoljára csónakjában látták.

A heves esőzések nyomán több utat is elmosott a víz, és több települést is elvágott a külvilágtól . a hatóságok elkezdték az emberek mentését, de azt kérték, hogy mindenki maradjon otthonában, amíg a segítség megérkezik.

A francia hírügynökségnek egy nő számolt be arról, hogy látta, amikor az áradás az autóját elvitte éppen azután, hogy őt és a lányát helikopterrel kimentették a helyszínről.

A francia áradásokat ugyan az a lassan mozgó alacsony nyomású rendszer okozza, amely az elmúlt napokban Olaszországban is áradásokat okozott.

Az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban már szárazabb légtömegek érik el a térséget, így további esőzések már nem várhatóak az érintett térségben. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.