A napfény energiájának kihasználása a téli időszakban

Falvágás is lehet megoldás az Időjárás változás problémájára

Nem is olyan régen még a tikkasztó hőség miatt panaszkodtunk, hamarosan pedig sokan a fűtésszámla miatt fogják majd a fejüket, és a lakás átalakításán gondolkoznak.

Hűtés, fűtés, kevesebb energiával

A globális felmelegedés hatására az időjárás változása egyre szélsőségesebb lesz, paradox módon így mind több energiát fecsérelünk arra, hogy környezetünket élhetően meleggé vagy hűvössé tegyük, ez pedig tovább rontja a helyzetet. Lépni kell, de hogyan?
Falvágással otthonunk térrendezésekor érdemes úgy eljárni, hogy a változások a hűtést és a fűtést is hatékonyabbá tegyék – ezzel nem csak a saját pénztárcánknak kedvezünk, de egyúttal a saját otthonunk problémáinál is tovább látunk, és környezetvédelmi szempontból is felelős döntést hozunk.

Falvágással javítható? – a spórolás az alaprajz felülvizsgálásával kezdődik

Magát az alaprajzot is átvizsgálni: az egybenyitott terek nem csak tágasabb érzetet keltenek, de praktikusabban fűthetőek és hűthetőek is.
Elsősorban régebbi építésű házaknál fordul elő, hogy az egyébként csak válaszfalként szolgáló elemek is vastagak, nem engedik át a fűtő vagy hűtő értéket egyik szobából a másikba. Ilyenkor érdemes elgondolkozni a falvágáson – ma már elérhetőek olyan modern technológiák, melyek segítségével egy ilyen mértékű átalakítás is különösebb zaj, por vagy felfordulás nélkül megoldható.
A falvágás panelben is lehetséges, például ablakot tetethetünk a válaszfalakba, így a természetes fény bejuttatásával is javíthatjuk a hőérzetünket, sőt az ésszerűbb beosztással a lakhatásunk minőségét is.

Falvágással egyszerűbb, mint átépítéssel

A lakás alaprajzának átgondolásával, a belső terek összenyitásával vagy ablakok beépítésével nem csak közvetlenül a rezsin nyerhetünk.
Pormentes és tiszta falvágás technológiával könnyedén átalakítható a lakás, nem csak régi építésű, hanem a panel is.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.