Tetőzik a Rába

Az elmúlt napok csapadékos időjárásának köszönhetően árad a Rába, tegnap Körmendnél már harmadfokú készültséget rendeltek el.

A Vas megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerint a Rába a tegnapi nap során tetőzött 450 centiméter körüli magassággal. Korábban lezárták a 86-os út fél pályáját árvízvédelmi munkálatok miatt, ám ezt néhány órája már feloldották.

Az áradás elsősorban Vas megyét érinti, a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Győr-Moson-Sopron megyében a z árhullám már nem lesz jelentős, legfeljebb első fokú árvízvédelmi készültségre lesz szükség.

Az elmúlt néhány nap során Szentgotthárdon 55 milliméter csapadék hullott, Szombathelyen 27 mm eső esett. Hasonlóan csapadékos volt az elmúlt hét időjárása a Rába Ausztriai vízgyűjtőjén is, ahol az eső mellett a hóolvadás is növelte a folyó vízszintjét.

Az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban szárazabb lesz az időjárás, újabb jelentős csapadék vasárnap este érhet a térségbe. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.